Etusivu || Tallista || Hevoset || Toiminta || Muuta || Yhteys

VIRTUAALIHEVONEN || A SIM-GAME HORSE

RIP. Cipo's Nadjie
Nadja löytyi 23-vuotiaana kuolleena pihatostaan, jonne se oli kuollut ilmeisesti sydänkohtauksen takia.


Virallinen nimi: Cipo's Nadjie
Lempinimi: Nadja
Rekisterinumero: VH-38206

Sukupuoli: Tamma
Rotu: Kabardinhevonen (kabardiini)
Syntynyt: 06.02.2007
Ikä: 23.2-v (VHKR)

Väri:
Säkäkorkeus: 151cm

Omistaja: LightDragon
Kasvattaja: Siittola Cipofüzo
Ex-omistaja: Yt Brontas / Roa



Painotus: Matkaratsastus, suunnistus, western
----------> Ko: helppo A
----------> Re: 80cm
----------> Me: 80cm
----------> Wrj: helppo (trail ja reining)

Sijoituksia:
----------> SUJ: 2 sijoitusta, 7rp
----------> WRJ: 3 sijoitusta, 16rp
----------> VMJ: 3 hyväksytty suoritus

Jälkeläisiä: 0 kpl
----------> Tammoja: 0kpl
----------> Oreja: 0kpl
----------> Ruunia: 0kpl




Kuva ©


Luonne

Nadja on perinyt emältään hiukan luonnetta. Nadja on kiltti, mutta temperamenttinen ja sitkeä tamma, joka ei ole aivan aloittelijoiden hevonen. Se seisoo hoitaessa kiltisti paikoillaan - niin, tutulla hoitajalla. Uudella hoitajalla tai hoitajalla joka hiukan jännittää on Nadja suorastaan pirullinen. Se osaa purra ja lujaa, muttei onneksi potki. Nadja tekee kaiken näköistä kiusaa ja uhkailua uusille ja epävarmoille hoitajille: puree, pyörii, uhkailee kääntämällä takapuolta hoitajaa kohti jne. jne. Nadjalle pitää näyttää ketä pitää totella ja sitten tamma on kuin sulaa vahaa :> Kun "arvojärjestys" on selvitetty ihmisen eduksi, Nadja näyttää todellisen, hellyydenkipeän luonteensa ja ihmisrakkautensa. Nadja oikeasti nauttii harjauksesta, se nuokkuu silmät puoliummessa ja venyttää ylähuultaan hajamielisesti kuin rapsutettavaa tavoitellen. Kaviot Nadja nostaa helposti, mutta etukavioita puhdistaessa Nadja ei voi olla käyttämättä tilaisuutta hyväkseen vaan näykkäisee hoitajaa takapuolesta. Suitset Nadjalle on suorastaan naurettavan helppo laittaa. Nadja avaa suunsa kuolaimille melkeimpä mielellään ja tamma laskee hiukan päätäänsäkin jotta suitset saa laitettu mahdollisimman hyvin. Satulan saa selkään ilman suurempia ongelmia, mutta satulavyötä kiristäessä kannattaa olla tietoinen Nadjan pään liikkeistä sillä se saattaa näykkiä satuloidessa.

Ratsastaessa Nadja on isänsä tavoin hiukan tulinen ja emänsä tavoin hyvin miellyttämisenhaluinen. Nadja on eteenpäinpyrkivä ja kuuliainen ja se tekeekin siitä miellyttävän ratsastettavan. Nadja menee koulua varsin mallikkaasti. Tamma kulkee luonnostansa ryhdikkäästi ja se on helppo ratsastaa muotoon ja peräänantoon. Nadja tykkää myös hyppäämisestä. Se hyppää kovaa ja korkealta eikä hipaisekaan puomeja. Vauhtia kertyy usein liikaakin ja Nadjan ohjattavuus esteillä ei ole parhaimmasta oäästä. Nadja kieltää helposti jos tie esteelle ei ole hyvä. Maastossa Nadja on pirteä ja reipas. Se ei pelkää yhtikäs mitään ja menee aina tutkimaan kaikkea pelottavaa. Nadja rakastaa maastoilua! Se ei tiedä mitään ihanampaa kuin laukata peltotiellä tai kävellä kapeaa polkua pitkin! Nadja on yksi sitkeimmistä hevosista jonka tiedän, se vie ratsastajansa vaikka kallion läpi jos on tarve. Nadjalla on lyhyehköt ja tarmokkaat liikkeet joilla ei kouluratoja valloiteta. Nadja osaa myös hiukan westerniä (vain trail ja reining).

Nadja on helppo lastata ja kuljettaa. Vieraissa paikoissa se on hiukan säikky ja jännittynyt mutta rauhoittuu nopeasti. Kilpailuissa Nadja on säpäkkä ja energinen ja unohtaa jännityksensä nopeasti kun katselee ihmisvilinää ja muita hevosia. Verryttelyssä Nadja voi olla hiukan muissa maailmoissa eikä keskity ratsastukseen. Radalla se rentoutuu ja alkaa keskittyä kun ei ole muita hevosia ympärillä. Tarhassa Nadja on energinen ja se tarhailee mielellään säällä kuin säällä. Laumassa Nadja ei ole pahnan pohjimmainen muttei aivan ylinkään. Nadja on suunnilleen puolivälissä.

Luonteen © Nintsu


Polveutuminen

Isä: Züf Bruste Ii: Hirabruste
Ie: Züf Ankelia
Emä: Preston Ei: Polgar
Ee: Nazya



Kisakalenteri

Kalenterissa vain sijoitukset. Sijoitukset 2-3 on tummennettu, voitot ovat punaisella.

Islanninhevostalli Moldottur - 24.11.2007 - SUJ/5km, 6 rastia - 1/9 - 4rp
Rajalan työhevoset - 25.01.2008 - SUJ/3km, 4 rastia - 2/7 - 3rp

Fliphen Ranch - 31.10.2007 - western/helppo reining - 1/19
Southern E Arabs - 17.12.2007 - WRJ/helppo reining - 2/95 - 4rp
Allu Express - 20.12.2007 - WRJ/helppo trail - 1/12 - 6rp
Rajalan työhevoset - 10.02.2008 - WRJ/helppo reining - 1/ - 6rp

Desagrado - 27.01.2008 - VMJ/ihanne 30km - hyv. (5/18)
De Duivel - 30.01.2008 - VMJ/ihanne 50km - hyv. (5/8)
HsK - 28.02.2008 - VMJ/ihanne 30km - hyv.


Jälkeläiset

rotu-skpl. Nimi, i./e. Nimi
rotu-skpl. Nimi, i./e. Nimi
rotu-skpl. Nimi, i./e. Nimi


Layout © Nintsu